Carbid Festival 2022

Programma

Hier kort samengevat onze hoofdactiviteit:
CaC2 (s) + H2O (l) → C2H2 (g) + Ca(OH)2 (s)
Korte pauze
2 C2H2 (g) + 5 O2 (g) → 4 CO2 (g) + 2 H2O (g)

Maar naast het ouderweds deksels van melkbussen wegschieten met carbid is er meer te zien en te doen op het Carbid Festival.

In de feesttent is er natuurlijk een drankje te krijgen, maar we proberen alles ieder jaar ook aan te kleden met een leuk, actueel of omstreden thema.

Carbid knal
De wereld draait door

De wereld draait door!

Om met de aankleding van Carbid Fesival elk jaar weer wat nieuws neer te kunnen zetten, proberen we elke keer een actueel thema te verzinnen.

Zoals je wel ziet bij de geschiedenis zijn helaas nog veel van de thema's die we al eens hebben gebruikt nog steeds actueel.
Maar ondanks dat alles proberen we dit jaar weer een mooie editie neer te zetten, vandaar het thema 'De wereld draait door!'
We proberen er weer een ouderweds mooi knalfeest van te maken.
Kom dus de 31e naar het Carbid Festival, en geniet samen met ons onder het genot van een hapje en drankje van een leuk feestje om het jaar mee af te sluiten!

Muziek

Net als voorgaande jaren wordt het carbidschieten weer muziekaal begeleid door onder andere midwinterhoornblaozers (de Joppeblaozers). Deze typisch Achterhoekse traditie zou net als het carbidschieten zijn oorsprong vinden in de Germaanse Joelfeesten.

Daarnaast brengen DJ eLPé en de DJ's van SRV FM weer verschillende hits ten gehore. De muziek loopt uiteen van metal tot hardrock en van Hollands tot hoempapa, kortom; voor ieder wat wil(d)s!

Heb je toch het gevoel dat er voor jou geen muziek wordt gedraaid die je wel zint, geef dan je verzoeknummers door bij de draaitafel, en misschien heb je daarna meer geluk!

De Joppeblaozers
Vuurwerk show Carbid Festival 2014

Vuur(werk)

Naast de vuurkorven op het terrein die bedoeld zijn om het voor iedereen behagelijk warm te houden hebben we ook een vuurwerk-weide, de bedoeling is dat het vuurwerk dat je zelf meegenomen hebt en binnen de wettelijke bepalingen valt (tot 18:00 dus alleen cat. 1) daar afsteekt, dit voorkomt dat er ongelukken gebeuren, en bespaart ons een hoop opruimwerk

Daarnaast is er aan het einde van de middag, rond 18:00 uur, wanneer we het donker genoeg vinden een vuurwerk door de organisatie geregeld.