Carbid Festival 2019

Programma

Hier kort samengevat onze hoofdactiviteit:
CaC2 (s) + H2O (l) → C2H2 (g) + Ca(OH)2 (s)
Korte pauze
2 C2H2 (g) + 5 O2 (g) → 4 CO2 (g) + 2 H2O (g)

Maar naast het ouderweds deksels van melkbussen wegschieten met carbid is er meer te zien en te doen op het Carbid Festival.

In de feesttent is er natuurlijk een drankje te krijgen, maar we proberen alles ieder jaar ook aan te kleden met een leuk, actueel of omstreden thema.

Carbid knal
Rusische keuken

Liever een raket in de tuin dan een Rus in de keuken

We kunnen natuurlijk niet hebben dat de russen zich in de verkiezing van het thema gaan mengen. Of dat ze invloed willen uitoefenen op de afspeellijst van de muziek tijdens het Carbid Fesival.

Daarom het thema voor 2018: Liever een raket in de tuin dan een Rus in de keuken
President Putin heeft persoonlijk laten weten niet voornemens te zijn om het land aan de Oude Larenseweg te gaan annexeren. Dus we kunnen er weer een mooi knalfeest van maken.
Kom dus de 31e naar het Carbid Festival, en geniet samen met ons onder het genot van een hapje en drankje van een leuk feestje om het jaar mee af te sluiten!

Muziek

Net als voorgaande jaren wordt het carbidschieten weer muziekaal begeleid door onder andere midwinterhoornblaozers (de Joppeblaozers). Deze typisch Achterhoekse traditie zou net als het carbidschieten zijn oorsprong vinden in de Germaanse Joelfeesten.

Daarnaast brengen DJ eLPé en de DJ's van SRV FM weer verschillende hits ten gehore. De muziek loopt uiteen van metal tot hardrock en van Hollands tot hoempapa, kortom; voor ieder wat wil(d)s!

Heb je toch het gevoel dat er voor jou geen muziek wordt gedraaid die je wel zint, geef dan je verzoeknummers door bij de draaitafel, en misschien heb je daarna meer geluk!

De Joppeblaozers
Vuurwerk show Carbid Festival 2014

Vuur(werk)

Naast de vuurkorven op het terrein die bedoeld zijn om het voor iedereen behagelijk warm te houden hebben we ook een vuurwerk-weide, de bedoeling is dat het vuurwerk dat je zelf meegenomen hebt en binnen de wettelijke bepalingen valt (tot 18:00 dus alleen cat. 1) daar afsteekt, dit voorkomt dat er ongelukken gebeuren, en bespaart ons een hoop opruimwerk

Daarnaast is er aan het einde van de middag, rond 18:00 uur, wanneer we het donker genoeg vinden een vuurwerk door de organisatie geregeld.